De #4

De #4 van IKenmedia.net vormen samen de stevige basis voor een flinke portie doe-inspiratie! De vier onderdelen: #ONTDEKT, #KLAAR, #MAAKT en #DOET vormen samen Ikenmedia.net. Alle vier de onderdelen laten je activiteiten ondernemen die je helpen je talenten te ontdekken op het gebied van digitale geletterdheid, techniek en wetenschap. En dat allemaal gratis en voor niets!

IKenmedia.net #ONTDEKT laat je apps, websites en tools ontdekken voor je onderwijs, voor thuis of onderweg. Dit gebeurt meestal in je tijdlijn van socialmedia, maar kunnen ook prima op de website bekeken worden. De ontdekfilmpjes laten je kennismaken met apps, websites, initiatieven en tools binnen maximaal twee minuten. De filmpjes bevatten screenshots, foto’s,  logo’s, videofragmenten en korte teksten. Ook zie je voor welke device de toepassing geschikt is en waar je deze kunt vinden. Vaak is er in elk filmpje een lesidee of opdracht toegevoegd en wordt er een koppeling gemaakt met de 21e eeuwse vaardigheden. #Ontdekjemee?

IKenmedia.net #KLAAR biedt je kant-en-klare klaaropdrachten voor kinderen, thuis en op school om hun talenten te ontdekken. Print de pdf-bestanden, lees samen de opdracht door en laat de kinderen aan de slag gaan! Met ondersteuning van diverse media gaan de kinderen al snel aan de slag met uiteenlopende inspirerende opdrachten en het ontdekken van hun talenten!

Met IKenmedia.net #DOET ga je aan de slag met apps en websites om digitale geletterdheid concreet te maken! Maak een digitale opera, ga aan de slag met augmented reality of verdiep je in stop- motiontechnieken. Er staan al minimaal 20 inspirerende opdrachten voor je klaar! #Doejemee

Met IKenmedia.net #MAAKT ga je aan de slag met echte offline doe-opdrachten waar er telkens één tool, gereedschap, materiaal of gereedschap centraal staat. Met behulp van een kort inspirerend filmpje ga je zelf ontdekken welke de tool, gereedschap of materiaal je interessant vindt.


Knipselpnginstagram
” If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough.”
|Albert Einstein|